Zadovoljstvo u tekstu – Samo da Lejdi Gaga ne dobije Oskara

Nova epizoda Remarkerovog podkasta Zadovoljstvo u tekstu pod nazivom “Samo da Lejdi Gaga ne dobije Oskara”, drugačija je nego obično. U njoj Vladimir Cerić (Synth Synthetic) i Vukoman Stranjačević (Vukoman Nemasnage), bez Biljane Srbljanović (ovaj put, ne brinite!) govore o filmovima “Boemska rapsodija” i “Zvezda je rođena”. Najpre, ova epizoda je sudar fan i nefan kulture, tiče se ovih filmova i uopšte se ne tiče filmova o kojima govorimo. Zbog čega je ko čiji fan, a ko čiji nefan?

“Boemska rapsodija” nominovana je u 5 kategorija za Oskara, a “Zvezda je rođena” u 7 kategorija za Oskara i to za najbolji film, najbolju glavnu mušku ulogu (Kuper i Malek), najbolju žensku ulogu (Gaga). O nagradama Zlatni globus nećemo sad, a njih ima dovoljno.

Šta je dobro u Rapsodiji, a da nije muzika grupe Queen? Glumi li iko u filmu sem Ramija Maleka? Zbog čega je ovaj film mogao da bude važan, a nije?

Kome treba novi rimejk Zvezde? Bredliju Kuperu ili Lejdi Gagi? Gde je iz rimejka nestala Ester? Zašto je važno što Lejdi Gaga nema šminku? Da li nam se sviđa ovaj film?

Komentarišite naš podkast i šerujte jer nam zaista mnogo znači!

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti and tagged , , .