Zadovoljstvo u tekstu – Rasisti i modeli

U današnjoj specijalnoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu" pod nazivom „Rasisti i modeli“, Biljana Srbljanović (Biljana Keller), Vladimir Cerić (Synth Synthetic), sa Vukomanom Stranjančevićem (Vukoman Nemasnage) i Deom Cvetković razgovaraju o dodeli ovogodišnjeg Oskara.

U ovoj epizodi (ipak) smo najviše govorili o filmu „Zelena knjiga”. Zasnovan na istinitoj priči, ovaj Oskarom nagrađen film, prati putovanje/turneju po američkom jugu, Dona Šerlija (Maheršala Ali), afro-američkog pijaniste i njegovog (rasističkog) vozača Tonija Lipa (Vigo Mortesen).

Da li je politička korektnost i u kojoj meri odlučila dobitnike nagrada? Ima li ljubavi između Lejdi Gage i Bredlija Kupera? Ko je zaslužio Oskare za najbolje glavne i sporedne uloge, a ko baš i nije? Zašto je oštrim predmetom Biljana pretila Vladimiru? Ko je u priču o Spajku Liju i „Zelenoj knjizi“ ubacio „Sopranose” i zbog čega? Da li je moda na crvenom tepihu bolja nego prethodnih godina?

Hvala što nas slušate i komentarišete naš podkast! Molimo i da šerujete jer nam i to puno znači!

Pozivamo vas da zbog novih algoritama kojima FB odlučuje šta će se pojaviti na vašem News Feed-u, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu, izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow).

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti and tagged , , , , , .