Zadovoljstvo u tekstu – Pozorište je podvala

U današanjoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu" pod nazivom "Pozorište je podvala" Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vladimir Cerić (Synth Synthetic) govore o novoj hit mini-seriji „Mala bubnjarica” koju su u koprodukcji radili BBC i AMC.

Mini-serija, zasnovana na istoimenom špijunskom romanu Džona Le Karea iz 1983, prikazuje „stare” tehnike posmatranja, prikupljanja podataka, infiltriranja i manipulacije; od Libana, Grčke, Jugoslavije, Austrije, Nemačke pa sve do Enegleske. U centru priče su agenti Mosada, palestinski terorista koji širom Evrope ubija Izraelce, jedna engleska glumica - Čarli (Florens Pu), operativac - Gadi (Aleksander Sakrsgard) i vođa obaveštajnog tima Martin Kurc (Majkl Šenon).

Zbog čega je veliki deo priče smešten u Minhenu? Da li je pored Partenona počela jedna ljubavna priča ili je sve samo igra? Zbog čega je važno imati baterije u radio aparatu? Zašto je najlakše na ruti od Turske do Austrije, švercovati preko jugoslovenske granice?

Hvala što nas slušate i komentarišete naš podkast! Molimo i da šerujete jer nam i to puno znači!
Pozivamo vas da zbog novih algoritama kojima FB odlučuje šta će se pojaviti na vašem News Feed-u, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu, izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow).

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti and tagged , , , .