Zadovoljstvo u tekstu – Uspeh i Uspjeh

U današnjoj epizodi Remarkerovog podkasta "Zadovoljstvo u tekstu" pod nazivom „Uspeh i Uspjeh“, Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vladimir Cerić (Synth Synthetic) govore o romanu „Zabluda Svetog Sebastijana” Vladimira Tabaševića i prvoj HBO Europe seriji namenjenoj „našem“ tržištu „Uspjeh“.

Kako Keller ne zna razliku između ijekavice i jekavice, a Synthetic nema pojma da postoji i hrvatska ekavica… Tabaševićev đed postaje ded, a očuh Josip – Josif. Kako je opisan rat rečima jednog dečaka koji iz Mostara beži s majkom za Beograd… Šta je zajedničko ježu, Svetom Sebastijanu, Banamenu i junaku ovog romana Karlu?

Ko je kriv što se sudbine neznanaca Blanke, Vinke, Kristijana, Harisa i jednog pacova prepletu u sred noći u jednom zagrebačkom parkiću? Čemu služi motivacioni govornik na početku, a čemu šlager na kraju svake epizode serije Uspjeh?

Ovu epizodu podkasta snimali smo pred našom sjajnom publikom u Krokodilovom centru.

Pozivamo vas da zbog novih algoritama kojima FB odlučuje šta će se pojaviti na vašem News Feed-u, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu, izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow). Hvala što nas pratite, komentarišete i šerujete naše epizode!

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti and tagged , , .