Zadovoljstvo u tekstu – Živeli život Žilijen i Žak

U današnjoj epizodi Remarkerovog podkasta ''Zadovoljstvo u tekstu'' pod nazivom ''Živeli život Žilijen i Žak'', govorimo o dva francuska filma, koji nemaju baš nekih sličnosti (osim što su na francuskom). Debatni film ''Custody'' režisera Xaviera Legranda i ''Sorry Angel'' režisera Christophe Honoré čiji opus Biljana dobro poznaje.
Vladimir Cerić (Synth Synthetic) i Biljana Srbljanović (Biljana Keller) u ovoj epizodi imaju svoje favorite i detaljnu analizu ova dva fenomenalna filmska ostvarenja možete čuti u jednoipočasovnom izdanju kao malu nadoknadu za odsustvo prošle nedelje.
Preporučujemo da film ''Custody'' pogledate pre slušanja podkasta ili poslušajte našu epizodu prepunu spojlera i detalja, jer nismo mogli da se zaustavimo kada je ovaj film u pitanju. Takođe, govorimo o Biljaninim teorijama za oba filma, Grinder-u 90ih, o francuskom društvu, stavu prema sidi tih istih 90ih godina, nasilju u porodici, kako Synth nije želeo još jedan film o sidi ali su me se Biljanin domaći zadatak svakako dopao.
Pišite nam da li ste pogledali ova dva filma, kako vam se dopadaju i čijem timu pripadate: Keller ili Cerić? Šerujte, lajkujte, mnogo nam znači!

NE ZABORAVITE: #3 LIVE podkast u KROKODILovom centru je 27. novembra od 19h. Karte su 300din, a 500din sa jednom konzumacijom (preporuka za ovu opciju by Biljana). Dođite da zajedno komentarišemo i analiziramo. Vidimo se!

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti.