Zadovoljstvo u tekstu – Nikada nećemo razumeti

U ovonedeljnom izdanju Remarkerovog podkasta Zadovoljstvo u tekstu u epizodi “Nikada nećemo razumeti” Biljana (Biljana Keller) i Vladimir (Synth Synthetic) govore o dva filma i jednom tragičnom događaju.

Reč je o dva povezana teroristička napada koje je počinio Andres Bering Brejvik. Napadač je izazvao eksploziju u centru grada Osla gde je poginulo 8 osoba, a drugi napad se desio na ostrvu Utoja gde je poginulo čak 70 osoba. Ove godine su izašla dva filma o ovom događaju - norveški ''Utøya: July 22'' i Netflixov ''22 July''.
Govori se o dva različita pristupa jednom strašnom i veoma tragičnom događaju - gde Biljana i Vladimir zajedničkim snagama dolaze do momenta kada žele da uskoče u norveški film i reaguju na ono što gledaju. Videćete i sami na šta mislimo kada kažemo ovo.
Norveški film je snimljen iz jednog kadra i možda, ako se uopšte tako može i reći, im se on više dopao od američke verzije (zanemariviši ovaj deo kada žele da uskoče u ekran). Ali opet, kada se radi o ovakim situacijama pretočenima u film izuzetno je teško favorizovati bilo kakvu ekranizaciju ili samu izvedbu.
Zato vas ovde ostavljamo i predlažemo da spremite neki čaj od matičnjaka, za smirenje i lakše varenje cele tematike pomenutih filmova.

Ovom prilikom vas podsećamo na DRUGI LIVE podkast u KROKODILovom centru, 23. oktobra, u 19h. Vidimo se!

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti and tagged , , , .