Zadovoljstvo u tekstu – Parole, parole, parole

U današnjoj epizodi Remarkerovog podkasta ''Zadovoljstvo u tekstu'' pod nazivom ''Parole, parole, parole'', Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vukoman Stranjančević govore o strpljivo iščekivanoj seriji ''Sharp Objects'' iliti ''Oštri objekti''.

Serija je nastala u HBO produkciji, a po uzoru na knjigu spisateljice Gillian Flynn, koju najverovatnije znate zbog filma ''Gone Girl'' koji je pokupio pažnju publike i napravio veliki bum kod kritičara David Fincher-ovog rada.

''Sharp Objects' je režirao Jean-Marc Vallée (''Big Little Lies'') i radi se o mini seriji, psihološkom trileru od 8 epizoda punih tenzije, iščekivanja, drame, terora... Priča prati glavnu junakinju Camille koja odlazi u rodni grad kao novinar na zadatku i istražuje slučajeve nestanka i ubistva devojčica u tom gradu.

U ovoj epizodi Biljana iznosi svoje teorije ''who done it?'' i šta je pozadina svih dešavanja, dok Vukoman iznosi svoje oduševljenje ekranizacijom romana koji je davno pročitao.
Ko je ubica i šta je razlog nestanka devojčica u malom mirnom gradu Wind Gap? Na šta nas podseća ova serija atmosferom koju ima? Kakvu ulogu igra muzika i kako se uklapa u ceo koncept?
I najbitnije, da li će Biljana uspeti da pogodi ko stoji iza ovih zlodela?

Sve ovo saznajte u novoj epizodi, ali SPOILER ALERT - prvo pogledajte seriju ili preskočite deo gde pričamo o nekim škakljivim delovima, da ne bude posle da smo mi krivi što smo ste uništili igru detektiva.

U međuvremenu, šerujte i lajkujte, mnogo nam znači!

Podeli sa prijateljima

  
Posted in Audio, Kultura, Vesti and tagged , , , .